Підрив Каховської ГЕС: термін виплат за втрачений урожай продовжили

Підрив Каховської ГЕС: термін виплат за втрачений урожай продовжили - INFBusiness

Кабінет Міністрів України продовжив терміни для подання заяв та виплати компенсацій мешканцям Миколаївської та Херсонської областей за втрачений врожай внаслідок теракту на Каховській ГЕС.

Як говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України, постанову «Про внесення змін до Порядку надання одноразової грошової допомоги постраждалому населенню внаслідок підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції за втрачений врожай»  №980 прийняли на черговому засіданні уряду.

«Відтак терміни подання заяви та копію документа, що підтверджує право власності на земельну ділянку продовжено до 31 жовтня 2023 року. Збільшено з 10 до 20 днів термін розгляду заяви комісією», — говориться у повідомленні.

Також продовжено до 30 листопада 2023 року термін ухвалення рішень облдержадміністраціями (обласними військовими адміністраціями) про виплату компенсацій.

У міністерстві нагадали, що згідно з порядком допомога надається фізичним особам Миколаївської та Херсонської областей, які мають у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства та/або для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, та/або земельну ділянку для індивідуального садівництва.

Розмір допомоги становить 3318 грн за одну сотку земельної ділянки, на якій втрачено врожай овочів. Допомога надається на площу не більше 20 соток у Миколаївській області та не більше 30 соток — у Херсонській.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *