Мінекономіки цьогоріч прогнозує зростання ВВП до 4%

Мінекономіки цьогоріч прогнозує зростання ВВП до 4% - INFBusiness

Українська економіка відновлюється швидше, ніж це прогнозувалося раніше. Наразі всі інституції переглядають свої оцінки зростання ВВП у бік збільшення.

Про це заявила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко під час Ялтинської європейської стратегії YES 2023, передає пресслужба Мінекономіки.

За її словами, попри втрату 29,6% ВВП минулого року, Україні вдалося зберегти макрофінансову стабільність, яку забезпечили підтримка партнерів і політичні рішення. Завдяки цьому в 2023 році споживча інфляція сповільниться до 10,6%, а базова інфляція — до 9%. Це відбувається, незважаючи на руйнування рф Каховської дамби та повернення до довоєнного рівня оподаткування пального.

Юлія Свириденко, віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України

Ми прогнозуємо, що найближчими роками рівень інфляції продовжить сповільнюватись. Всі інституції переглядають прогнози росту ВВП у бік збільшення. Ми, Мінекономіки, очікуємо, що зростання в 2023 році буде ближче до 4%. Це більш оптимістичний прогноз, ніж у НБУ, який очікує зростання на рівні 2,9% ВВП.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *