Похолодання спровокувало ще більше зростання цін на огірки

Похолодання спровокувало ще більше зростання цін на огірки - INFBusiness

Холодна погода, що встановилася на більшій частині території України, спровокувала істотне скорочення обсягів пропозиції тепличних огірків на ринку і, як наслідок, стрімке зростання цін у цьому сегменті.

Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Також підтримку цін надає відсутність конкуренції з боку імпорту та дуже високий попит місцевих оптових компаній та роздрібних мереж.

За даними щоденного моніторингу проєкту, сезон реалізації огірка в українських тепличних комбінатах близький до завершення. Господарства зараз проводять зачистку в теплицях, тому пропонують огірок переважно дрібним оптом. Варто також зазначити, що якість огірків у останніх вибірках значно знизилася, але це не заважає продавцям підвищувати ціни. У середньому з початку поточного тижня ціни на цю продукцію зросли на 26%, і сьогодні овоч надходить до продажу в діапазоні 65-80 грн/кг ($1,58-1,94/кг) залежно від якості та обсягів партій продукції, що пропонуються.

Така ситуація на українському ринку огірків, на думку експертів, може призвести до того, що імпортери почнуть постачання цієї продукції із зовнішнього ринку вже наступного тижня. У такому разі ціни на огірки з місцевих тепличних комбінатів можуть призупинити зростання під тиском більш доступної імпортної продукції.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *