Фонд часткового гарантування кредитів вже працює з трьома банками

Фонд часткового гарантування кредитів вже працює з трьома банками - INFBusiness

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві вже видав гарантії банкам на позики для аграріїв на 2,6 млн гривень. Загальна сума кредитів, отриманих фермерами, склала понад 5 млн гривень. Про це йшлося під час наради виконуючого обов’язки Міністра агрополітики Тараса Висоцького з менеджментом Фонду.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

Середній розмір кредиту для аграріїв під гарантії Фонду наразі становить від 500 тис. до 1 млн гривень.

На сьогодні Фонд співпрацює з трьома банками – Прокредитбанком, Укргазбанком та Ощадбанком. Ще з 11-ма банками тривають переговори з метою розширення партнерства та збільшення доступності фінансових послуг для малих сільгоспвиробників.

Аграріям, щоб отримати гарантії Фонду, необхідно звернутися в банк, який співпрацює з Фондом,  та подати заявку на кредит. Проаналізувавши пакет документів, банк надасть відповідь щодо суми кредитування. У випадку позитивної відповіді позичальник може претендувати на гарантію Фонду у розмірі 50% від суми кредиту.

Для інформування аграріїв про гарантії кредитів від Фонду триває кампанія в регіонах для сільгоспвиробників. Фермерів ознайомлюють з інструментами Фонду та проводять навчання з підготовки до подачі заявок на кредити.

Діяльність Фонду спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років, та обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника – 30 млн грн. Щоб отримати доступ до гарантій Фонду, фермер має бути зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *