Аграрії через фонд гарантування кредитів беруть у середньому 0,5-1 млн грн

Аграрії через фонд гарантування кредитів беруть у середньому 0,5-1 млн грн - INFBusiness

Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві вже видав гарантії банкам на позики для аграріїв на 2,6 млн грн. Загальна сума кредитів, отриманих фермерами, склала понад 5 млн грн.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«Середній розмір кредиту для аграріїв під гарантії фонду наразі становить від 500 тис. до 1 млн грн», — уточнили у відомстві.

Зазначається, що на сьогодні фонд співпрацює з трьома банками — «Прокредитбанком», «Укргазбанком» та «Ощадбанком». Ще з 11-ма банками тривають переговори з метою розширення партнерства та збільшення доступності фінансових послуг для малих сільгоспвиробників.

«Аграріям, щоб отримати гарантії фонду, необхідно звернутися в банк, який співпрацює з фондом, та подати заявку на кредит. Проаналізувавши пакет документів, банк надасть відповідь щодо суми кредитування. У разі позитивної відповіді позичальник може претендувати на гарантію фонду в розмірі 50% від суми кредиту», — пояснили у міністерстві. 

Уточнюється, що діяльність фонду спрямована на підтримку дрібних, малих та середніх фермерів, які обробляють землю до 500 га. Позичальники можуть отримати інвестиційні кредити на термін до 7 років, кредити для купівлі землі до 10 років та обігові кошти на строк до 3 років з максимальною сумою кредиту на одного позичальника 30 млн грн. Щоб отримати доступ до гарантій фонду, фермер має бути зареєстрованим в Державному аграрному реєстрі.  

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *