В Україні вкотре підвищили прогноз урожаю зернових та олійних

В Україні вкотре підвищили прогноз урожаю зернових та олійних - INFBusiness

Міністерство аграрної політики та продовольства України підвищило прогноз валового виробництва зернових та олійних культур в Україні у 2023 році до 79,1 млн т.

Як говориться у повідомленні міністерства, цього року українські аграрії можуть зібрати близько 57,5 млн т зернових та 21,6 млн т олійних.

«Хоча загальна площа посівних ярих і озимих зернових цьогоріч була меншою на 980 тис. га, ніж торік, й становила 10 895 тис. га, погодні умови сприяли майже рекордній врожайності зернових культур (до 52,1 ц/га), що дозволяє значно збільшити обсяги виробництва врожаю», — пояснили у міністерстві.

За попередніми оцінками Мінагрополітики, у 2023 році аграрії зможуть зібрати зернових у таких обсягах: пшениці — 21,7 млн т, ячменю — 5,7 млн т, кукурудзи — 28,5 млн т.

«Валове виробництво олійних культур досягне 21,6 млн т. Урожай соняшнику прогнозується на рівні 13 млн т. Ріпаку, як прогнозується, аграрії зберуть рекордну кількість за останні роки — 4 млн т. Рівень виробництва соєвих бобів становить 4,6 млн т», — вважають фахівці. 

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *