Озимі культури перебувають у стані спокою, умови перезимівлі сприятливі

Озимі культури перебувають у стані спокою, умови перезимівлі сприятливі - INFBusiness

У третій декаді листопада утримувалася переважно холодна погода, лише протягом декількох днів удень спостерігалися плюсові температури повітря.

Про це говориться у звіті Національної академії аграрних наук, опублікованому на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства. 

Зазначається, що опади у вигляді дощу та снігу різної інтенсивності випали на всій території країни. 

За даними Укргідрометеоцентру, за результатами осіннього обстеження, проведеного агрометеорологами метеостанцій, на час припинення осінньої вегетації (17 листопада) озимина на переважній більшості полів знаходилася у фазі 3-го листка. Стан озимини оцінювався як добрий та відмінний. Лише на окремих полях, засіяних після парових попередників у оптимальні терміни (20-30 вересня), рослини озимих зернових культур перебували у фазі кущіння. Стан таких посівів оцінювався як відмінний.

Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузлів кущіння озимих культур загалом знижувалася у діапазоні 0-4,2°С, що значно вище критичних меж вимерзання навіть для слаборозвинених рослин.

«Зараз озимі зернові культури перебувають у стані вимушеного зимового спокою і знаходяться під сніговим покривом. Умови перезимівлі сприятливі», — підсумували фахівці.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *