Названо фактори, що заважають розвитку овочівництва Одещини

Названо фактори, що заважають розвитку овочівництва Одещини - INFBusiness

Сільгоспвиробники Одеської області збільшують площі овочевих культур, однак існує низка перепон.

Про це розповіла директор департаменту аграрної політики Одеської ОВА Алла Стоянова «Українській Службі Інформації».

«По баштанним культурам і по кавунам ми вийшли вже на друге місце по Україні після Полтави.По овочевим культурам ми зробили теж стрімкий старт, і сьогодні ми заходимо в десятку по областях», — повідомила вона.

Вже повноцінно розпочався збір помідорів. З майже 14 тис. га овочевих культур, 3,2 тис. га — під помідорами. Стоянова відзначила, що порівняно з минулим роком площа під овочі збільшилася на 1 тис. га — причому, йдеться саме про розширення посівів томатів.

За словами Стоянової, основні виклики для овочівництва Одеської області — це нестача робочої сили і фінансування. Незважаючи на державні програми кредитування й донорську допомогу іноземних партнерів, ресурсів все одно недостатньо. Зокрема, через блокування росією експорту українського продовольства, одеські аграрії не можуть отримати гроші, необхідні, щоб знову запуститися.

«Сьогодні питання розвитку овочівництва — це насичення бюджетів громад податками, це розвиток для підприємств і стабільний дохід в умовах клімату і відсутності вологи, це забезпечення і нові робочі місця для населення. Ну і взагалі, це посилення економіки нашого регіону», — наголосила Алла Стоянова.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *