Яблука в Україні дешевшають

Яблука в Україні дешевшають - INFBusiness

Вартість найпопулярніших сортів яблук з початку листопада в Україні знизилась у середньому на 5-15%.

Винятком стали лише яблука преміум якості сорту Голден та Гала, які додали в ціні з початку тижня 2-3%. Про це повідомляють аналітики ринку «Шувар». 

Так, середня ціна на яблуко Чорний принц у перших числах листопада була 18 грн/кг, стала 16,5 грн/кг, сорт Айдаред коштував 19 грн, а став по 14 грн/кг, Ренет Симиренка був 16,5 грн, здешевшав до 13,5 грн/кг.

Як зазначила керівник відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції «Шувар» Тетяна Попович, фермери коментують ситуацію із цьогорічним урожаєм із пересторогою. Перш за все, заспокоюють, що дефіциту вітчизняного яблука точно не буде. 

«Раніше головним споживачем нашого яблука на зовнішньому ринку була росія. Сьогодні великі обсяги продукції, які раніше поглинав ринок країни-агресора, залишилися на українському ринку, стримуючи зростання цін. Додатково з’являються яблука низької якості. Процвітають випадки, коли фермери економили на добривах, у результаті маємо цьогоріч багато неякісного яблука», — пояснила експерт.

І додала, що багато фермерів відмовляються від експорту через великі затрати на логістику та розпродують свої обсяги на внутрішньому ринку. Подальшого стрімкого падіння цін на яблука очікувати не варто.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *