Друга фунгіцидна обробка покращить якість соняшнику

Друга фунгіцидна обробка покращить якість соняшнику - INFBusiness

Соняшник перебуває у фазі «зірочки» в переважній більшості областей України, хоча, з різних причин, зустрічаються і пізні етапи розвитку.

У цей період бажано провести другу фунгіцидну обробку, щоб попередити склеротиніоз, альтернаріоз, фомоз, фомопсидоз та захистити листково-стеблову масу культури від інших небезпечних хвороб, наголошують фахівці Ukravit.

Друга фунгіцидна обробка покращить якість соняшнику - INFBusiness

Олександр Мигловець, керівник департаменту агротехнологій компанії Ukravit

Високий попит на внутрішніх та зовнішніх ринках і реалії воєнного часу зробили соняшник однією із пріоритетних культур для вирощування по всій країні. Однак порушення сівозміни, зокрема вирощування в монокультурі та мінімізація або відсутність обробітку ґрунту провокують накопичення шкодочинних патогенів і погіршення фітосанітарної ситуації. А це суттєво погіршує врожайність і негативно впливає на її якість: олійність, кислотне число тощо. Виходом у такій ситуації є чергування, за можливістю, культур у сівозміні, обрання стійких гібридів, а також дотримання технології вирощування. Адже якщо насіння, яке купується у сертифікованих виробників, вже протруєне фунгіцидним протруйником, то захист рослин від хвороб під час вегетації це цілковита відповідальність самого аграрія. Тому сьогодні, коли соняшник здебільшого знаходиться у фазі «зірочки» цвітіння, необхідно подбати про захист стебла, листового апарата й корзинок від комплексу хвороб.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *