Через постійні обстріли на Сумщині не зібрали урожай на 600 га

Через постійні обстріли на Сумщині не зібрали урожай на 600 га - INFBusiness

На Сумщині завершилося збирання ранніх зернових та технічних культур. Станом на 31 серпня в області обмолочено 209,7 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур, що становить 99,7% загальної площі до збирання.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку Сумської ОВА Олександр Маслак під час брифінгу в Офіційному медіа-центрі Сумської ОВА.

«Зібрано 1 млн 122 тис. т збіжжя нового врожаю за середньої врожайності 53,5 ц/га, (+2,9 ц/га до відповідного періоду минулого року)», — повідомив Олександр Маслак.

Він відзначив, що внаслідок постійних обстрілів з боку рф та неможливості проведення сільськогосподарських робіт незібраними залишились приблизно 600 га площ цієї групи культур.

Основною культурою серед ранніх зернових та зернобобових культур є пшениця, якої зібрано з площі 165 тис. га, намолочено 944 тис. т зерна за середньої врожайності 57,2 ц/га, (+2,1 ц/га).

Крім того, завершено збирання ріпаку, якого обмолочено 47,6 тис. га, намолочено 168,2 тис. т із середньою врожайністю 35,3 ц/га (+1,2 ц/га).

Господарюючі суб’єкти області готуються до збирання пізніх сільськогосподарських культур (соняшник, соя, кукурудза на зерно).

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *