Агрономи розповіли, як уникнути втрат пшениці через ураження хворобами

Агрономи розповіли, як уникнути втрат пшениці через ураження хворобами - INFBusiness

Суттєвим фактором зниження потенційної врожайності пшениці озимої є ураження рослин хворобами впродовж вегетації.

Особливо відчутно посилилася актуальність цієї проблеми останніми роками через зміни погодних умов, які проявляються у високих температурах повітря у весняно-літній період із суттєвим перепадом температур впродовж доби та нерівномірним розподілом опадів із тривалими періодами посух. Про це йдеться у повідомленні агродепартаменту компанії LNZ Group. 

Найбільш дієвим способом профілактики та зупинки розвитку хвороб є застосування фунгіцидів. У лінійці препаратів  DEFENDA одним із високоефективних фунгіцидів є Пегас (прохлораз, 450 г/л), який застосовується на озимій пшениці проти борошнистої роси, септоріозу, іржі та церкоспорельозу. Пегас (прохлораз, 450 г/л), ІІІ клас токсичності, володіє локально-системною профілактичною та лікувальною дією. Для запобігання ураження хворобами або у разі їх виявлення його рекомендовано застосовувати на всіх стадіях розвитку озимої пшениці.

Після застосування препарату Пегас діюча речовина прохлораз інгібує біосинтез стерину в клітинах гриба, що призводить до руйнації клітинних стінок патогену, зупинки росту міцелію та його швидкої загибелі. Прохлораз проникає в усі частини рослини та зберігає свою активність впродовж чотирьох тижнів.

«Оперативне проведення фунгіцидного захисту посівів, зокрема препаратом Пегас, мінімізує розвиток патогенних організмів. Це дає змогу максимально реалізувати потенційну врожайність озимої пшениці», — коментують агрономи.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *