Лідерами автомобільного експорту залишаються цукор та соняшникова олія

Лідерами автомобільного експорту залишаються цукор та соняшникова олія - INFBusiness

Станом на 13 травня експорт сільськогосподарської продукції автомобільним транспортом через західні та південні кордони склав 180 тис. тонн, порівняно з аналогічним періодом квітня – 161 тис. тонн та березня – 155 тис. тонн. Найбільший обсяг експорту спостерігався на румунському кордоні – 44 тис. тонн.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі SPIKE BROKERS.

На польському кордоні експортні відправки продовжують зростати до рівня 44 тис. тонн, що у два рази більше, ніж в аналогічному періоді у квітні. Деблокада польського кордону вплинула на зменшення обсягів перевезень на угорському та молдовському кордонах, де зниження експорту відбулося на 10%, до 30 та 38 тис. тонн відповідно. Середньодобовий показник пропуску по всіх кордонах зріс і складає 13 814 тонн.

Лідерами галузі автомобільного експорту стабільно залишаються цукор – 35 521 тонн та олія соняшникова – 27 557 тонн за травень.

Зберігається тенденція до зниження експортних відвантажень зернових вантажів та продуктів переробки залізничним транспортом через сухопутні кордони. Середньодобовий показник передачі вагонів за останній тиждень зменшився до 246 вагонів на добу за травень. Стрімке падіння травневих експортних відправок у порівнянні з аналогічним періодом квітня спостерігається на румунському кордоні – до 22,83 вагонів на добу. У свою чергу, на словацькому кордоні спостерігається зростання до 37,75 вагонів на добу у порівнянні з аналогічним періодом квітня.

Станом на 12 травня середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси зріс до 1 387 вагонів на добу. За останній тиждень кількість вагонів, що прямують до портів Великої Одеси, збільшилась до 7 749 вагонів. У напрямку порту Ізмаїл накопичення вагонів зросло до 914 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження в порту Ізмаїл також зріс, у порівнянні з минулим тижнем, до 141 вагону. 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *