На Одещині викрили експортера зерна, який не сплатив 100 млн грн податків

На Одещині викрили експортера зерна, який не сплатив 100 млн грн податків - INFBusiness

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно фінансового директора підприємства за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що обвинувачена не включила у податкову звітність за I півріччя 2024 року частину отриманого прибутку від експорту 75 тис. т пшениці, кукурудзи, соєвих бобів та ячменю. Продукція експортувалася морським шляхом до Індії.

«Кількість фактично проданої продукції та дохід фірми були значно більшими, ніж офіційно відображені в податковій декларації. Відповідно, сума податків та інших обов’язкових платежів повинна була сплачуватись більша. Внаслідок таких неправомірних дій до держбюджету не надійшло понад 97 млн грн податків», — підрахували у прокуратурі. 

І додали, що наразі забезпечено відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *