Аграрії зможуть отримати пільгове кредитування в ОТП Банку: USAID надав грант на $2,76 млн

Аграрії зможуть отримати пільгове кредитування в ОТП Банку: USAID надав грант на $2,76 млн - INFBusiness

АТ «ОТП БАНК» отримало другий грант від Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу» для розширення доступу мікро-, малих та середніх підприємств до фінансування. Коштом першого траншу вже було профінансовано понад 100 компаній. З урахуванням нового траншу на $2,76 млн загальна сума гранту зросте до $4 млн. Кошти буде направлено на компенсацію частини процентної ставки для підприємств-позичальників.

Грантова програма передбачає, що банк кредитуватиме бізнес за відсотковою ставкою 9,9% річних у перший рік дії кредитного договору. Різницю між ставкою для клієнтів та ринковою ставкою буде компенсовано грантовими коштами від Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу».

У другий і подальші роки клієнти сплачуватимуть проценти за користування кредитними коштами за ставкою UIRD3m+5% річних (UIRD3m — український індекс ставок за тримісячними депозитами фізичних осіб). 

Отримати фінансування на пільгових умовах від ОТП БАНК зможуть мікро-, малі та середні підприємства з річним доходом до 50 млн євро та кількістю співробітників до 250 осіб, що належать до однієї з таких цільових груп:

  • релокований бізнес або той, що постраждав від бойових дій;
  • компанії, що належать до критичних галузей економіки (агровиробництво, виробництво будматеріалів, електропристроїв, транспорт, логістика, переробка тощо);
  • компанії, співвласницями яких є жінки.

Рафаель Джабба, керівник Проєкту USAID «Інвестиції для стійкості бізнесу»

Проєкт розпочав співпрацю з ОТП БАНК за цією грантовою програмою у вересні 2023 року. Результати нашого партнерства є вагомими. За цей час понад 100 підприємств отримали від банку фінансування на майже 550 млн грн за компенсованою процентною ставкою. Завдання на другому етапі реалізації програми ще амбітніші — забезпечити доступ до фінансування та компенсувати процентну ставку більш ніж 330 підприємствам. Віримо, що така підтримка бізнесу сприятиме відновленню економіки України, яка дуже страждає від війни.

Источник: www.agroportal.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *